CHELSEA OVER LAND AND SEA

ГЛЕДАЙ ЧЕЛСИ НА ЖИВО

Научи как може да се сдобиеш с билет за мач на Челси и да изпиташ невероятната емоция да подкрепяш сините на живо.

Сбъдни мечтата си и гледай челси на живо

Заяви билет

Попълни формата за заявка на билет като посочиш избрания от теб мач и изчакай потвърждение.

Плати билета

Ако заявката ти бъде одобрена, предплати билета на посочената сметка.

Гледай Челси на живо

Вземи своя билет и подкрепяй сините на живо.

Челси на живо

Въпреки сложната система на Челси за закупуване на билети, фен клуб Челси-България прави всичко възможно за осигуряването им и през годините организацията е успяла да предостави стотици билети на сините привърженици от България.

Реклама

СИСТЕМА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ

За жалост системата на Челси за предоставяне на билети е доста сложна и на практика няма как да се закупи билет на “свободна продажба”. Поради малкия капацитет на Стамфорд Бридж от 44 000 седящи места и големия наплив, единствената възможност за закупуване на билет е чрез True Blue Loyalty Membership системата на клуба. За щастие нашият фен клуб разполага с бронзов статут и голям брой от True Blue Membership карти, с които успяваме да закупуваме билети за голяма част от мачовете.

Официалният фен клуб на Челси – България използва своите True Blue Membership карти за закупуване на билети, трупайки точки, които позволяват закупуването на билети за мачове дори от категория АА. Когато обстоятелствата не позволяват закупуването през системата, Челси – България използва своите контакти за закупуване на билети от наши партньори, приятелски фен клубове и тн.

При заявен билет или платен такъв (в случай, че не сте член на фен клуба) съответния пристига по физическата поща на посочения от Вас адрес. При заявки чрез нашия фен клуб, билетите идват първо при нас и после се предават на желаещия по уговорен начин – лично или чрез куриерска фирма. Билети се изпращат само при пълно плащане.

Поръчаните билети се изпращат през куриерска фирма или се получават лично в централата на фен клуба в София (клуб Челси-София). Билети се доставят само при пълно плащане на съответните суми. Челси изпраща билетите към България 18 дни преди мача, а те стигат до тук за около 10 дни. Имайте предвид, че билетите пристигат физически на адрес и не могат да се изпратят по електронна поща или сканират – трябва да ги вземете, за да посетите мач!

Футболен клуб Челси степенува съперниците на отбора по определена скала. В зависимост от противника и категорията, в която попада, зависи и цената на билета и трудността за закупуването му. Колкото по-висока е категорията, толкова по-трудно е да се намери и закупи билет и толкова по-скъп е той. 
Категориите са три:

  • Категория АА – Арсенал, Манчестър Сити, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Ливърпул
  • Категория А – Кристъл Палас, Евертън, Фулъм, Лестър, Саутхемптън, Нюкасъл, Брайтън, Уест Хям, Бърнли, Уотфорд
  • Категория B – Уулвърхямптън, Хъдърсфийлд, Кардиф, Борнемут

Цените на билетите варират спрямо турнир и съперник (категория на билет), сектор и в случай, че се поръчват през нашия фен клуб, зависят дали сте член на организацията или не. Най-лесно е да използвате нашия калкулатор за цена на билет или да посетите официалния сайт на Челси.

Трибуните на Стамфорд Бридж са четири – Matthew Harding и Shed End са двете зад вратите. В ъгъла на Shed End са настанени привържениците на гостуващия отбор. Двете централни трибуни са West Stand и East Stand, като в първата се намират и официалните ложи, където често седи Роман Абрамович. За по-подробна информация за разположението на стадиона и секторите може да посетите нашата страница за трибуните на Стамфорд Бридж.

Тру блу (True Blue membership) е карта, издавана от Футболен клуб Челси (не от фен клуба, а от футболен клуб Челси). Тази карта се явява като карта за лоялни клиенти, тоест издаването й дава на собственика определени преимущества. Те се изразяват в следните неща: поради политиката на клуба за закупване на билети, всеки желаещ да посети мач на Челси е необходимо да притежава такава карта. Или иначе казано – тази карта ви дава възможност да закупите билет за мач на Челси. Също така тази карта ви дава отстъпка 5 паунда за всеки мач. Тоест за 5 мача си избивате парите“.На нея също така се трупат определени точки, наречени loyalty points ( лоялни точки). Картата е поименна, но нейния притежател може да закупува билети и те да се използват от други лица.

Какво представляват тези лоялни точки? (loyalty points)
За всеки мач, който посетите, получавате определен брой точки, един вид като награда (обикновено 1 точка).

За какво са ми тези точки?
Някои мачове изискват определен брой точки. Тоест, за да си закупите билет, вие трябва да имате този брой точки. По-интересните мачове изискват такъв брой точки, тоест ако искате да посетите дерби или някой по-качествен мач, ще ви бъдат нужни повече точки.

Колко пари струва тази Тру Блу карта?
25 паунда, което са 65 лева.

Теоретично можете да закупите билет за мач на Челси без да сте член на нашата организация или да имате лоялна карта True Blue към Челси. Но практиката показва, че това е невъзможно в 99,99% от случаите, а за дербита – 100% невъзможно. 

За щастие нашият фен клуб с кански усилия успява да намери билети, които предлагаме и на нечленове на организацията срещу административна такса от 50 лв. на билет. Тази административна такса отива за издръжката на фен клуба. 

Всичко, което се изисква от вас е да заявите билет и да изчакате евентуално потвърждение от нас.

Информация

Категории билети и цени

Мачовете на Челси са разделени в различни категории спрямо противника, което определя цената и това колко лесно би било закупуването на билети за конкретния мач.

Калкулатор на цена за билет

За да се ориентирате по-лесно колко би ви струвало да посетите мач на Челси, използвайте нашия калкулатор за цените. Все пак имайте предвид, че той е ориентировъчен.

Сектори и план на трибуните

Вижте разположението на местата по сектори и изберете най-желания. Освен по цена и гледка, различните трибуни се славят и с различна атмосфера, която създават.

Дати на продажба

Научете кога пускат в продажба билетите за всеки мач. Имайте предвид, че обикновено това е месец преди самия двубой, а понякога и по-рано. Планувайте пътуването си от рано.

Реклама

ДА СБЪДНЕШ МЕЧТАТА СИ

Благодарение на Челси-България сбъднах мечтата си

Още от дете мечтаех да отида на мач на Челси. Да видиш на живо играчите, които гледаш с интерес всяка седмица по телевизора е невероятно преживяване. За съжаление системата на Челси за закупуване на билети е доста сложна и поради ограничения капацитет на Стамфорд Бридж намирането на билет е трудна задача. Благодарение на момчетата от фен клуба обаче успях да наблюдавам сините на няколко пъти, за което ще съм им вечно благодарен!
Иван Петков
фен на Челси
1
осигурени билета

Имате въпроси? Преди да ни пишете, проверете дали не сме отговорили вече на тях

Често задавани въпроси

Обикновено до няколко дни ще можем да отговорим дали е възможно закупуването на желаните билети.

Тъй като Челси още изпращат билетите по физическата поща има малка вероятност той да не пристигне (поради грешки от страна на Български пощи). В такъв случай билетът се взима от билетния център на стадиона преди мача.

Ако не успеем да закупим желания билет, връщаме цялата преведена сума за него.

Стани член на фен клуба

Виж как може да влезеш в клуба на истинските привърженици на Челси в България