Челси няма да спечели титлата с Кепа на вратата, заяви Гари Невил

Публикувано от Челси България на

news picture

Реклама

Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че е доволен от представянето на вратаря Кепа Арисабалага при успеха с 3:1 над Брайтън снощи, но не всички мислят така. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил заяви, че Челси трябва да се отърве от испанеца, ако иска да оспорва титлата с обичайните претенденти от последните години.

Арисабалага се превърна в най-скъпия вратар в света, след като Челси плати за него 80 милиона евро на Атлетик Билбао, но имаше трудности с обяснението как е била вместена сумата във финансовия феърплей.

Той беше виновен за попадението на Брайтън снощи, с което “чайките” изравниха чрез Леандро Тросар, който стреля извън наказателното поле. Но зашеметяващият гол на Рийс Джеймс 100 секунди по-късно, което бързо замаза фокуса от грешката му.
Невил, който работи като коментатор в “Скай Спортс”, беше буквално безмилостен в оценката си, много повече от тази на Лампард, който би трябвало да вдигне нивото след като е мениджър на Челси.

“Никога няма да спечелиш първенството с вратар, който пуска голове с удари извън наказателното поле, не доминира тотално в зоната пред себе си, увисва при статични положения. Няма какво да стане при такова поведение”, заяви Невил.

Според статистиката, която прави “Скай Спортс”, грешката на Аризабалага е 19-ият случай, в който той пуска гол от удар извън очертанията на пеналта, откакто е в Англия. Това е повече от всеки друг вратар за същия период.

Лампард беше попитан дали не се оглежда вече за нов вратар преди края на трансферния период. Отговорът му беше в една посока, но и с насочващо послание: “В момента не, но до края на трансферния период има още няколко седмици. Ние сме щастливи с Кепа на вратата. При такъв удар не знам дали можеше да се направи повече. Ако вземем вратар, то ще бъде за конкуренция, каквато е нужна на Челси”.
Невил обаче смята, че е задължително.

“Преди няколко години Ливърпул бяха отбор, който не можеше да стане шампион, защото нямаха вратар за шампионски отбор. Това е предупреждение за Франк”, добави Невил.

“Той добре знае какво му е необходимо, дали си харесва вратаря или не. Франк знае, че ако не спечели Лигата в следващите 2 или 3 години, ще трябва да си вземе чантата и да напусне. Похарчил е 200 милиона паунда.

“Пеп вече го направи, Клоп го направи. И Сър Алекс Фъргюсън го направи. Всеки мениджър, който получи такава власт, трябва да бъде безмилостен в решенията си, завърши бранителят.

Към оригиналната новина

Реклама
Категории: Новини