Лампард: Преди година нямаше да спечелим този мач

Публикувано от Челси България на

news picture
Челси победи с 3:1 Брайтън в първия си мач за сезона в Премиър лийг, но не всичко в играча на тима бе наред. Мениджърът Франк Лампард похвали старанието на футболистите и подчерта, че те работят заедно едва от няколко дни, а това е малко време, за да постигнат необходимата сработка.

Реклама

“Мисля, че играхме добре. Харесва ми подходът на играчите към това, което трябва да вършат. Да не забравяме, че работим всички заедно едва от 4 дни. Няма как да очакваме за толкова кратко време всичко да е перфектно. Проявихме характер и решителност. През миналата година лесно щяхме да загубим точки в такъв мач”, коментира Лампард.


“Не искам да настройваме само към една тактчическа схема. Имаме 3-4 футболисти с характеристики на “десетка”, но целта ни е да сме по-гъвкакви. Разполагаме с много играчи със скорост. В това отношение не показахме най-доброто, но постепенно ще надграждаме”, добави бившшият английски национал.

С успеха Челси събра 2000 точки от създаването на Премиър лийг. Лондончани са третият клуб, който достига тази граница. Първите два са Манчестър Юнайтед (2234 т.) и Арсенал (2014 т.). След “сините” са Ливърпул с 1951 т. и Тотнъм с 1654 т.

Към оригиналната новина

Реклама
Категории: Новини