Официално: Челси няма да може да привлече никого това лято

Публикувано от Dimitar Delchev на

Реклама
news picture
Сигурно е, че Челси няма да успее да привлече нито един нов футболист през настоящия прозорец. На клуба е наложена забрана за входящи трансфери заради неправомерно според ФИФА привличане на чуждестранни футболисти под 18 години. Отделно клубът беше глобен с 475 000 паунда.
След като лондончани загубиха обжалването на една инстанция, сега те прехвърлиха казуса към Спортния арбитражен съд в Лозана. От там обаче днес обявиха, че случаят на Челси няма да бъде разгледан преди 14 август, а пазарът за английските клубове затваря на 8 август – ден преди началото на новия сезон на Острова.Странното е, че от “Стамфорд Бридж” не са се възползвали от правото си да поискат временно спиране на наказанието, докато случаят им не бъде разследван.

Реклама

Санкцията не важи за предварително договорени трансфери. Така например Кристиан Пулишич идва от Борусия (Дортмунд), след като сделката беше финализирана още в началото на изминалия сезон. Освен това Матео Ковачич може да остане за постоянно на “Стамфорд Бридж”, тъй като има такава клауза в договора му за преотстъпване от Реал Мадрид.

Към оригиналната новина

Реклама
Категории: Новини