Сари направи равносметка на първия си сезон в Челси

Публикувано от Dimitar Delchev на

Реклама
news picture
Мениджърът на Челси Маурицио Сари сподели мнението си за представянето и работата на тима през сезона, който беше негов първи на “Стамфорд бридж”.

“Имайки предвид всичко, мисля, че досега нещата се развиха добре. Опитваме се да изградим нова философия. Имаме много млади играчи, които израстват. Печелим мачове, в Лига Европа сме и се борим за класиране в Шампионската лига. Ако се вземе предвид факта, че всички ние все още се приспособяваме към първенството, нещата са добри за нас. Знаехме още от началото, че има тимове, които са по-напред в работата си от нас. Някои от тях са работили върху проектите си две-три години със същия състав. Беше трудно предизвикателство да се състезаваме с тях в шампионата. Опитахме се в началото и започнахме много добре. След това имахме спад. Но се поучихме от това, все още напредваме и имаме вяра в работата ни. Не сме си променили философията.

Реклама


Трудното са тренировките, защото ако искаш да се развиваш, трябва да тренираш. Но в първенство, в което играеш постоянно – изиграли сме 33 мача и имаме още много да играем, няма време и пространство да тренираме така, както ни се иска. Това е най-трудното нещо. Трябва да съобразиш подходящия момент, за да може играчите да тренират по начина, по който желаеш, при много ограниченото време. Трябва да продължим добрата си форма. Жалко е, че ни предстои подобен мач с Ливърпул при едва два дни за подготовка. Те имаха два дни в повече, но така стоят нещата. Това е в наша вреда, но ще дадем най-доброто от себе си, както винаги. Уважаваме съперничеството между феновете и клубовете, но за нас важни са трите точки”, коментира Сари пред “Скай спортс”.

Към оригиналната новина

Реклама
Категории: Новини