Челси държи на Одой, но Сари ще разчита на опитните

Публикувано от Dimitar Delchev на

Калъм Хъдсън-Одой

Байерн Мюнхен не успя да привлече Калъм Хъдсън-Одой през зимата, но това само насочи усилията на баварците към лятото. Доскоро се смяташе, че сделката ще бъде неизжежна тогава, но в последните седмици ситуацията се промени.

От Челси все повече се убеждават в качествата на 18-годишния талант и в никакъв случай не искат да го продадат. Проблемът за тях е, че самият Хъдсън-Одой няма никакво намерение да  предподсива договора си, който изтича през лятото на 2020-а. Така тимът трябва да го продаде, ако иска да вземе пари за него. Само че се е възможно тимът дори да се лиши от една сериозна сума, за да го задържи още един сезон, в който евентуално да го убеди да подпише нов контракт.

“От ръководството на Челси правят всичко възможно да задържат Одой, защото виждат огромен потенциал в него. Проблемът с трансферното ембарго и несигурността около Азар задължават клуба да задържат максимално играчи като Калъм. В момента положението е деликатно, тъй като навлизаме в решителната фаза от сезона и е нормално Сари да разчита на по-опитни играчи,” споделят източници близки до Челси.

Реклама

За да отблъсне интереса, Челси е поставил нова сума за Хъдсън-Одой. Тя е 50 милиона евро само за започване на преговори. До този момент от Байерн бяха предложили 40 милиона.

Баварците изобщо не крият желанието си да имат фланговия футболист, което доведе до критики от ръководството на Челси.

Германският колос обаче далеч не е единственият кандидат за Хъдсън-Одой. Желание да го привлекат имат още Ливърпул и Борусия Дортмунд.

Реклама
Категории: Без категория