Скоро Челси може да бъде изненадан много неприятно

Публикувано от Dimitar Delchev на

news picture
Много скоро Челси ще разбере дали ще бъде наказан във връзка с разследването за нередности при привличането на млади футболисти, съобщава Guardian. Става дума за над 100 играчи на възраст под 18 години, които през годините са преминавали през клуба от “Стамфорд Бридж”.

Ако бъдат признати за виновни, лондончани рискуват да им бъде забранено на привличат играчи за един или повече трансферни прозореца.

Реклама

Още преди няколко месеца стана ясно, че съществува реална възможност Челси да получи много тежко наказание от ФИФА и върху клуба да бъде наложено трансферно ембарго за цели две години. Това беше във връзка с разследването на трансфера на Бертран Траоре, който сега е в Лион.

Според френския сайт Mediapart, който публикува всички разкрития на Football Leaks, разследващата комисия на ФИФА е препоръчала на Челси да бъде наложена глоба в размер на 45 000 паунда и да бъде забранено на клуба да привлича нови играчи за цели четири трансферни прозореца. Един от тях е като санкция за действията около привличането на Бертран Траоре, а другите три са разпределени за 13 други нарушения при трансфери на млади играчи.

Според същото издание ФИФА разследва и други клубове от Премиър лийг заради подобни нарушения.

Към оригиналната новина

Реклама
Категории: Новини